Produkcija Pro Teatra
185

Sutra premijera predstave "Mjesec, neboder i koješta" u prostorijama RKUD Proleter

M. A.
Miroslav Pilj s članovima glumačke trupe "Pro Teatra"
Miroslav Pilj s članovima glumačke trupe "Pro Teatra"
U organizaciji Dramskog studija Pro Teatar u prostorijama Radničkog kulturno-umjetničkog društva Proleter u srijedu će u 20 sati biti premijero odigrana predstava "Mjesec, neboder i koješta".

Glumačku ekipu ove predstave čine Petra Balažič, Enisa Alajmović i Zoran Maroš, dok režiju potpisuje poznati sarajevski novinar, poeta, dramski pisac i tekstopisac Miroslav Pilj.

Tekst ove radiodrame, koju je Pilj prilagodio izvođenju na sceni, napisala je Marija Drobnjak.

"Mjesec, neboder i koješta" je prikazuje odnos dvije žene koje zajedno rade, a preispituje feminizam, različitost karaktera te depresiju kao bolest 21. stoljeća. Obje su u vezi s istim muskarcem kojeg čekaju da dođe te da ih oslobodi iz zaključane prostorije. Dok čekaju, razvijaju prijateljstvo te filozofiraju o svemu navedenom.

Dramski studio Pro Teatar u okviru RKUD Proleter započeo je s radom još 2015. godine, a njegova osnovna namjena bila je privući mlade ljude teatru kako bi se okušali u ovoj vrsti umjetnosti.

U posljednje vrijeme počela se realizirati ona zamisao iz 2015. godine, a to je da Pro Teatar postane prva alternativna pozorišna scena u Sarajevu.