Jedinstven događaj
112

Sutra počinje peti po redu umjetnički festival Javorwood

I. Č.
Umjetnički festival Javorwood na Bjelašnici u Javorovom Dolu se održava peti put po redu ove godine, a organizatori poručuju da je ova manifestacija oblikovala umjetničku scenu Bosne i Hercegovine.

Slikarstvo, kiparstvo, pozorište, pantomima, lutkarstvo, muzika i strip su oblasti koje će pokriti umjetnici iz brojnih svjetskih zemalja poput Meksika, Argentine, Australije. Umjetničke kolonije su već u toku i umjetnici iz cijelog sveta trenutno borave na olimpijskoj planini i stvaraju svoja djela.

Ovaj jedinstveni umjetnički festival za cilj ima spajanje svih grana umjetnosti na jednom mjestu – od radionica za djecu, stvaranja umjetnosti u trenutku, izložbi, instalacija, predstava, performansa, koncerata, partija i sve to na otvorenoj lokaciji u prirodi. Na taj način Javorwood ne postaje samo najveća galerija na otvorenom već i najveći kreativni atelje.

Objedinjavanjem prirode i umjetnosti, stvoren je idiličan festival atraktivan za sve uzraste.

Ulaznice su dostupne na kupikartu.ba i svim njihovim prodajnim mjestima, te na vratima Festivala po cijeni od 10 KM za odrasle i 5 KM za djecu. Sve dodatne informacije dostupne su na zvaničnoj Facebook stranici Festivala i Instagram nalogu.