{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sutra opera Nikola Šubić Zrinjski" u Narodnom pozorištu bez učešća Filharmonije

F
13.2.2007. u 15:12
0
0
Sutra opera Nikola Šubić Zrinjski" u Narodnom pozorištu bez učešća Filharmonije
0
Sutra opera Nikola Šubić Zrinjski" u Narodnom pozorištu bez učešća Filharmonije
Operna predstava 'Nikola Šubić Zrinjski', koja je na repertoaru Narodnog pozorišta Sarajevo 14. februara, dovedena je u pitanje zbog otkazivanja učešća Orkestra Sarajevske filharmonije, saopćeno je iz Pres-službe Narodnog pozorišta Sarajevo.
"Procjenjujući situaciju došli smo do spoznaje da se radi o ponovljenoj situaciji kad je u pitanju učešće Orkestra Sarajevske filharmonije u predstavama Narodnog pozorišta Sarajevo. Stoga, uz poštovanje svih razloga Sarajevske filharmonije da ne sudjeluje u ovoj predstavi, a poštujući obaveze prema svojoj publici i zacrtani repertoar Narodnog pozorišta Sarajevo Direkcija Narodnog pozorišta Sarajevo i Direkcija Opere Narodnog pozorišta Sarajevo, u dogovoru s dirigentom predstave Tomislavom Fačinijem, kao i solistima iz ove operne predstave odlučila je da ipak održi predstavu, uz klavirsku pratnju. Soliste i Hor Opere Narodnog pozorišta Sarajevo pratit će na klaviru dirigent Tomislav Fačini i korepetitorica Višnja Bakalar-Jerkić

Direkcija Opere Narodnog pozorišta Sarajevo poziva sve prijatelje opere da soliste i Hor Opere Narodnog pozorišta Sarajevo podrže, u ovoj uistinu delikatnoj situaciji, na sutrašnjoj predstavi. Odlučivši se na ovaj korak Opera Narodnog pozorišta Sarajevo i Direkcija teatra izražavaju duboko poštovanje prema sarajevskoj opernoj publici" navodi se u saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: