Kultura
0

Super muzika Super trija u BKC-u

Sarajevo-x.com
Američki trio znakovitog naziva Super Trio održat će koncert u Bosanskom kulturnom centru 2. novembra, drugog dana 15. Jazz Festa i donijeti publici nastup koji pršti energijom, a koji je fuzija elemenata jazza, bluesa i rocka.

Super Trio čine kultni muzičari uz čija imena mogu stajati samo superlativi; gitarista Scott Henderson, basista Jeff Berlin i bubnjar Dennis Chambers heroji su mnogih mladih muzičara, a njihove bogate karijere rezultat su iznimnog talenta. Scott Henderson je u prvom redu blues, ali i jazz gitarista iznimno poznat po radu sa svojim bendom Tribal Tech. Zahvaljujući njegovim solo izvedbama, najboljim gitaristom su ga svojevremeno proglasili prestižni magazini Guitar World i Jazz Guitarist. Drugi član Super Trija, bas gitarista Jeff Berlin trenutno je jedan od najtraženijih bas gitarista kojeg je legendarni Jaco Pastorius smatrao boljim basistom i od sebe samoga.

Treći član trija, bubnjar Dennis Chambers je već sa četiri godine svirao bubnjeve, a sa šest je svirao po baltimorskim noćnim klubovima. Iako bez formalne muzičke naobrazbe svirao je sa muzičarima kao što su John Scofield, Carlos Santana, Bireli Lagren i mnogi drugi.

Super Trio Hendersona, Berlina i Chambersa donosi furiozan tempo i vrhunsku tehniku u muzici koja na izvrstan način kombinira različite muzičke stilove stvarajući jednu novu visokoenergetsku muziku.

Ulaznice za ovaj i ostale koncerte Jazz Festa možete kupiti na blagajni BKC-a svakim danom od 12.00 do 20.00 sati.