{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Sumnja" u Kamernom teatru 5. novembra

30.10.2013. u 08:18
21
1
"Sumnja" u Kamernom teatru 5. novembra
21
"Sumnja" u Kamernom teatru 5. novembra
U Kamernom teatru 55 5. novembra bit će izvedena predstava "Sumnja", u 20 sati.
Dramski tekst "Sumnja" američkog autora Johna Patricka Shanleya za koji je 2005. godine dobio nagrade Pulitzer i Tony (teatarski pandan Oscaru), iz različitih aspekata tretira sumnju kao pokretačku snagu i kao jedini mogući kreativni potencijal.

U produkciji Kamernog teatra 55 i Udruženja za podsticanje i istraživanje izvedbenih umjetnosti "Kontakt", "Sumnja" je početkom 2012.g. premijerno izvedena na sceni Kamernog teatra 55, a rediteljica Selma Spahić je izuzetno zahtjevne uloge povjerila Tatjani Šojić, Erminu Bravi, Maji Izetbegović i Jeleni Kordić Kuret.

Premijera prve predstave "Sumnja" uprizorena je na Broadwayju, 2004. godine u Manhattan Theatre Clubu, a do ljeta 2006. godine odigrana je čak 525 puta, pa je tako postala i najizvođenija drama na svijetu.

"Posmatrano iz konteksta današnjeg bh. društva, Sumnja vrlo precizno secira zloupotrebu pozicije moći, bilo svjetovne ili sakralne, kao i manipulaciju u okviru hijerarhije", kaže rediteljica Selma Spahić.

Publika je prepoznala vrijednost ovog izuzetnog dramskog teksta, koji su glumci, rediteljica, dramaturginja Aida Pilav i svi drugi akteri ove predstave uobličili u sjajnu tetarsku predstavu.

"U ovom tekstu sam se susreo s tim da nisam, kao u prethodnom radu, osvojio sve nivoe značenja koje tekst ima i koje kao glumac donosim publici", ističe glumac Ermin Bravo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: