Kultura
0

Studentice muzike iz BiH na majstorskim kursevima austrijske Barokne akademije

FENA
Na poziv Austrijske barokne akademije tri mlade studentice muzike iz BiH će u Gmundenu u Austriji pohađati ljetne kurseve muzike.

Sa studentima muzike iz cijelog svijeta pohađat će majstorske kurseve kod renomiranih profesora barokne i klasične muzike.

Kursevima koji će biti održani od 6. do 17. augusta o temi "Buxtehude i evropski barok" prisustvovat će Ivana Peranić (čelo, 2. godina Muzičke akademije iz Sarajeva, Azra Dučić (violina, 1. godina Muzičke akademije iz Sarajeva) i Natalija Knežević (violina, 4. godina Muzičke akademije Banja Luka).

Ambasador Republike Austrije u BiH Werner Almhofer koji je zajedno s direktorom Austrijske barokne akademije Strefanom Schennachom posredovao u odlasku studentica iz BiH, kaže kako je ovo četvrto učešće studenata muzike iz BiH na majstorskim kursevima Austrijske barokne akademije.

Tri studentice iz BiH imat će priliku da u jednom od najljepših predjela Austrije pohađaju nastavu te da u okviru nastave učestvuju na koncertima koje organizira Austrijska barokna akademija.

Troškove puta i boravka te nastave za mlade muzičare iz BiH snose Ambasada Austrije u BiH i Austrijska barokna akademija.