{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Studentice muzike iz BiH na majstorskim kursevima austrijske Barokne akademije

F
3.8.2007. u 13:15
0
0
Studentice muzike iz BiH na majstorskim kursevima austrijske Barokne akademije
0
Studentice muzike iz BiH na majstorskim kursevima austrijske Barokne akademije
Na poziv Austrijske barokne akademije tri mlade studentice muzike iz BiH će u Gmundenu u Austriji pohađati ljetne kurseve muzike.
Sa studentima muzike iz cijelog svijeta pohađat će majstorske kurseve kod renomiranih profesora barokne i klasične muzike.

Kursevima koji će biti održani od 6. do 17. augusta o temi "Buxtehude i evropski barok" prisustvovat će Ivana Peranić (čelo, 2. godina Muzičke akademije iz Sarajeva, Azra Dučić (violina, 1. godina Muzičke akademije iz Sarajeva) i Natalija Knežević (violina, 4. godina Muzičke akademije Banja Luka).

Ambasador Republike Austrije u BiH Werner Almhofer koji je zajedno s direktorom Austrijske barokne akademije Strefanom Schennachom posredovao u odlasku studentica iz BiH, kaže kako je ovo četvrto učešće studenata muzike iz BiH na majstorskim kursevima Austrijske barokne akademije.

Tri studentice iz BiH imat će priliku da u jednom od najljepših predjela Austrije pohađaju nastavu te da u okviru nastave učestvuju na koncertima koje organizira Austrijska barokna akademija.

Troškove puta i boravka te nastave za mlade muzičare iz BiH snose Ambasada Austrije u BiH i Austrijska barokna akademija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: