Mediacentar
4

Studenti predstavljaju plakate na temu "Nećete vjerovati šta ćete vidjeti na ovoj izložbi…"

Klix.ba
Dizajn plakata, video ili infografike ponekad mogu imati veći efekat na javnost čak i od serije kvalitetnih članaka i istraživačkih tekstova.

Da li je dovoljno prepoznata snaga vizualnog kao alat u obogaćivanju novinarskog posla i dosezanja do šire publike? Da li mediji u Bosni i Hercegovini prepoznaju potencijale koje grafički dizajn može da ima u postizanju medijske pismenosti?

Mediacentar Sarajevo predstavlja izložbu radova studenata četvrte godine Odsjeka grafički dizajn Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu pod nazivom "Nećete vjerovati šta ćete vidjeti na ovoj izložbi…". Pridružite im se i pogledajte radove koje su kreirali Ajša Beširević, Emina Lagumdžija, Armin Numanović, Ismar Žalica, Nahla Nukić, Valentina Zlatić, Hana Pašić i Danira Isović.

"Nakon izložbe razgovarat ćemo o snazi vizualnog u postizanju medijske pismenosti u BiH, a plakati koje su dizajnirali studenti poslužit će kao primjeri za raspravu o nekim od ovih važnih tema", poručuju organizatori.

U prostorijama Mediacentra Sarajevo u zgradi Networksa 24. aprila od 17 sati govorit će: Belma Buljubašić, docentica na Fakultetu političkih nauka i Akademiji likovnih umjetnosti; Sandro Drinovac, asistent na Akademiji likovnih umjetnosti i Aleksandar Brezar, urednik novih medija BHRT-a.

Moderatorica programa bit će Elvira M. Jukić, urednica Media.ba, Mediacentar Sarajevo.