Strip "Infra Devil" autora Berina Tuzlića premijerno predstavljen u Dubaiju

Klix.ba
14.4.2019. u 18:42
82
7
Strip "Infra Devil" autora Berina Tuzlića premijerno predstavljen u Dubaiju
82
Strip "Infra Devil" autora Berina Tuzlića premijerno predstavljen u Dubaiju Foto: I.Š./Klix.ba
U Dubai World Trade centru od 11. do 14. apila održan je "Middle East Film & Comic Con (MEFCC)", najveći festival pop kulture, kreativnosti i zabave na Bliskom istoku, na kojem je bh. autor Berin Tuzlić premijerno predstavio novi strip "INFRA DEVIL", izdanje na engleskom jeziku, namijenjen internacionanom tržištu.
"MEFCC & Comic Con festival" je najveći godišnji događaj na Bliskom istoku koji svake godine privlači oko 50.000 posjetilaca, a slavi i prikazuje sve što se tiče pop kulture, umjetnosti, stripova, animiranih filmova i industrije video igara.

"Drago mi je da sam imao priliku publici na Bliskom istoku predstaviti svoj rad i promovirati novi strip 'INFRA DEVIL'. Posebno me iznenadio interes za moj rad kompanija idustrije video igara. Industrija video igara je jedna od najbrže rastućih industrija u svijetu, a zarada u industriji video igara je doživjela neočekivani porast u 2018. godini, za čak 19 posto u odnosu na prošlu godinu", rekao je Berin Tuzlić.

On dodaje kako je interesantno da je na spomenutom festivalu angažiran veliki broja autora strip crtača, animatora, ilustratora za kreiranje kreativnog sadržaja, karakter dizajn likova, pozadina, ilustracija i sl.

"Posebnu priliku i ulogu imaju autori koji su mulitdisciplinarni, koji pored kreativnog stvaranja razumiju animaciju, muziku, mulitimediju, digitalne platforme za distribuciju sadržaja, pametne telefone, nove medije i softversku industriju. Sretan sam što pratim trendove i svoj rad prilagođavam novim potrebama na tržištu. Zato je važno da se autori razvijaju u skladu sa industrijama kroz koje se i dalje mogu kreativno izraziti, a kvalitetno živjeti od svog autroskog rada", izjavio je Tuzlić.

"MEFCC & Comic Con" u Dubaiju je posjetilo oko 50.000 ljudi iz 25 zemalja, 60 internacionalnih gostiju utjecajnih u industriji stripa, animiranog filma, video igara i više od 400 izlagača kao što su predstavnici Game of Thrones, Marvel, Play Station, Netflix, Manga itd.


Komentari (7)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: