{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Strip Filipa Andronika i Senada Mavrića dobio nagradu za najbolji historijski rad u Francuskoj

20.11.2018. u 11:54
44
9
Strip Filipa Andronika i Senada Mavrića dobio nagradu za najbolji historijski rad u Francuskoj
44
Na festivalu stripa "Bulles d'air" koji je održan u francuskom gradiću Evreux, bh. crtaći dvojac Filip Andronik i Senad Mavrić su za strip "Krieg Machine" ("Ratna mašina") dobili nagradu za najbolji historijski rad.
Ovaj festival stripa održan je u vojnoj bazi francuskog zrakoplovstva i bio je orjentisan ka publici koja voli čitati stripove o avionima te općenito o vojnoj tematici. Strip bh. autora koji govori o posadi njemačkog tenka Tigar u Drugom svjetskom ratu, bio je najznačajniji historijski strip objavljen od prošlog festivala do ovog te je dobio nagradu za historijski rad.

Filip Andronik i Senad Mavrić godinama sarađuju sa izdavačkom kućom Delcourt, najvećom francuskom izdavačkom kućom koja štampa stripove. Njihov strip "Krieg machine" je druga knjiga iz serije nakon prve naslovljene "Cette machine tue les fascistes" ("Ova mašina ubija fašiste").

Filip i Senad trenutno rade na trećoj knjizi koja, nakon stripova o ruskim i njemačkim tenkovima, obrađuje temu američkih oklopnih vozila u Drugom svjetskom ratu. Scenario za sve knjige potpisuje Jean Pierre Pécau.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: