Oslikavanje grada
34

Street Arts festival Mostar poziva umjetnike da se prijave

Klix.ba
Street Arts festival Mostar raspisuje konkurs za učešće na šestoj godini festivala, koji će se održati od 24. maja do 6. juna 2017. godine.

Pozivaju se zainteresirani stvaraoci i kolektivi iz BiH i regije na učešće u oblasti vizuelnih umjetnosti (mural, izložba, skulptura, instalacija, fotografija, performans), te muzike, teatra, plesa i urbanih sportova.

Prijava treba sadržavati: ime i prezime, kontakt podatke, kratku biografiju, detaljno razrađena skica za oslikavanje murala, a ukoliko se prijavljujete iz drugih oblasti priložite opis koncepta uz prateću dokumentaciju (fotografije, reprodukcije, video ili audiomaterijal...).

Prijave pošaljite na e-mail [email protected] s naslovom "Prijava na konkurs" do 25. aprila 2017. godine.

"Oživljavanje grada bojom počet će aktivnostima u aprilu čiji je inicijator Srednja građevinska škola Mostar, s kojom imamo dugogodišnju kvalitetnu saradnju. Festivalska etapa u maju imat će fokus na umjetničkim akcijama lokalnih umjetnika i učenika United World College Mostar. U junu ćemo ugostiti brojne umjetnike iz naše zemlje, regije i svijeta", poručuju iz Street Fest Tima.

Street Arts Festival dobio je "Priznanje za najbolji Schuler Helfen Leben grassroots projekt", koji podržava ova fondacija. Festival se realizira uz Vijeće mladih Grada Mostara, Koledž ujedinjenog svijeta Mostar, OKC Abrašević, Udruženje Fora i Srednju građevinsku školu Mostar.