{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


VIDEOINTERVJU
/
Strašni: Ako ne poznajete fotografiju onda ste nepismeni

S
2.3.2012. u 17:01
0
0
Strašni: Ako ne poznajete fotografiju onda ste nepismeni
0
Milomir Kovačević Strašni je jedan od vrhunskih fotografa, ne samo u BiH, već u cijeloj regiji. Fotografijom se bavi skoro 34 godine, a njegovi su radovi obišli cijeli svijet. U intervjuu za Sarajevo-x.com je govorio o ljubavi prema fotografiji, o tome kako je bilo raditi u ratu, o odlasku u Pariz te o Maloj školi fotografije.


Iako mu je nadimak Strašni, on uopće nije strašan. Kovačević je spontan i mudar umjetnik koji gaji veliku ljubav prema svom poslu, stoga i ne čudi što su njegova djela izvanredna.

Fotografijom se počeo baviti u 17. godini, a kako je do toga doošlo ispričao je u intervjuuu za Sarajevo-x.com. Također, ispričao je i kako je bilo raditi u ratnim uslovima, bježati od snajpera i granata, a snimati. Kazao nam je i kako je ljudima bio prepoznatljiv po džemperu koji mu je u ratu služio kao hamajlija.

U intervjuu je ispričao izbog čega je 1995. godine napustio Sarajevo i zaputio se u Pariz iako nije znao francuski jezik niti je imao novca. Upravo u Parizu je nastao njegov veoma interesantan ciklus fotografija, a nešto više možete saznati poslušate li intervju.

Strašni je govorio i o Maloj školi fotografije na kojoj je redovan predavač, a svima koji se žele baviti fotografijom poručio je da to čine srcem i dušom.

Izložbu "Željeli smo samo mir" Milomira Kovačevića Strašnog možete pogledati u Umjetničkoj galeriji BiH do 23. marta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: