{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Strah od sjećanja" Vahida Durakovića najbolja radiodrama

F
7.5.2012. u 17:59
1
2
"Strah od sjećanja" Vahida Durakovića najbolja radiodrama
1
"Strah od sjećanja" Vahida Durakovića najbolja radiodrama
Direktorica BH radija 1 Senada Ćumurović uručila je u ponedjeljak u Sarajevu nagrade pobjednicima Konkursa za originalnu radiodramu.
Prva nagrada dodijeljena je za tekst "Strah od sjećanja", pod šifrom "Fučevac", autora Vahida Durakovića.

"Strah od sjećanja", iako se temelji na zvaničnoj statistici o broju oboljelih od PTSP-a, priča je o ljudskim strahovima i ksenofobijama suvremenog čovjeka uopće.

Druga nagrada dodijeljena je tekstu "Frižider", pod šifrom "Vrijeme kiseonika", autora Zilhada Ključanina. To je duhovita priča o bračnom paru koji preživljava krizu srednjih godina.

Zilhad Ključanin spretno i uvjerljivo uspostavlja dijaloški kod između likova - muža i žene, te otvara mogućnost zanimljivih glumačkih kreacija i partnerske igre.

Treća nagrada dodijeljena je za tekst "Čovjek koji postavlja i skida", pod šifrom "Tu", autora Alije Hafizovića. Topla ljudska priča o čovjeku rijetkog zanimanja koji iako živi sam sa psom nije samotnjak, niti je siromah, iako kopa po kontejnerima.

Žiri je predložio da budu otkupljeni tekstovi "Šetakua", autora Edina Krehića; "Grand finale", autora Slavka Podgorelca; "Internacionalna kuhinja", autora Saše Terzića, te "Crn(ogorac)", autora Jelene Medić", saopćio je BHRT.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: