Urnebesna komedija
115

Stoto izvođenje predstave "Bosanac na odmoru", Rijad Gvozden nastavlja nasmijavati publiku

Piše: El. Lj.
 (Foto: N. G./Klix.ba)
(Foto: N. G./Klix.ba)
U Centru za kulturu u Sarajevu sutra će biti 100. put biti izvedena komedija "Bosanac na odmoru" u kojoj glavnu ulogu tumači mladi bh. glumac Rijad Gvozden.

Za tri godine izvođenja ova monodrama koju autorski potpisuje Esmir Salihović izazvala je ogroman interes publike, napunila sale u gradovima širom BiH i regije i nasmijala mnoge

"Kao što kaže i pjesma, doživjeti stotu je zaista sreća. Mi smo se prije tri godine zaista pionirski našli s dobrom idejom. Ova predstava zaista ima svoj kontinuitet, konflikt i tenziju. Ona raste, mada na početku to nije bilo tako. Na početku smo prelazili 1.000 km da bismo je bez benefita i novca odigrali i u manjim sredinama", rekao je Salihović dodajući kako je izuzetno lijepo vidjeti sretnu i nasmijanu publiku nakon predstave.

Bosanac na odmoru je humoristična ispovijest supruga koji dolazi sa godišnjeg odmora triput umorniji nego što je na odmor krenuo. Gvozden u ovoj komediji tumači čak devet likova: od uloge muža, oca, i supruge, do prodavača s Jadrana.

"Neopisivo sam sretan jer je 'Bosanac na odmoru' tako tražena predstava i u BiH i u regiji, a i u nekim zemljama Evrope u kojima sam igrao proteklih godina. Moram reći da na početku nisam imao toliko entuzijazma, niti sam vjerovao da će doživjeti toliko igranja. Uradio sam je najviše zbog Esmira koji je po prirodi dobar čovjek, a mene dobri ljudi čine sretnima. No, nakon prvog igranja sam rekao da ću je igrati sve dok to publika bude željela", rekao je Gvozden kojem je ovo prvi put da 100. put igra neku predstavu.

Melisa Sefer, marketing menadžerica Sarajevske pivare istakla je kako se isplati podržavati kulturu.

"Mi smo već postali pokrovitelj mnogobrojnih kulturnih događaja u BiH posebno u Sarajevu. Prošle godine smo podržali više od 270 kulturnih, sportskih i društveno angažovanih projekata. Zaista je ogromna satisfakcija kada s kulturnim radicima napravite neku dodatnu vrijednost", poručila je Sefer.