{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Stotine bihaćkih umjetnika nastupilo na "Bazaru kulture"

27.10.2015. u 12:55
0
20
Stotine bihaćkih umjetnika nastupilo na "Bazaru kulture"
0
U organizaciji Kulturnog centra Bihać u centru grada danas je održana kulturno-zabavna manifestacija pod nazivom "Bazar kulture".
U nekoliko stotina metara gradskog trga danas su se smjestili brojni bihaćki umjetnici koji su građanima Bihaća prezentirali svoja umjetnička dostignuća kroz ples, pjesmu, igru, crtanje, glumu i pjevanje. Prema riječima Mujage Dedića, direktora Kulturnog centra, grad Bihać kao kulturno središte Bihaća kroz nove kulturne sadržaje šalje jednu poruku da umjetnost i u teškim vremenima nije u zapećku i da su bihaćki umjetnici itekako prisutni i kreativni u svome radu.

Bihaćke umjetnike na gradskom trgu posjetio je i gradonačelnik Emdžad Galijašević, kazavši da je i današnji "Bazar kulture" pokazao zašto je Bihać kulturno središte USK-a i zašto i pored teške ekonomske krize treba ulagati u kulturu.

"Hvala uposlenicima našeg Kulturnog centra na velikom trudu i entuzijazmu da kulturne vrijednosti Bihaća prezentuju na ovakvim i sličnim manifestacijama kao što je Bihaćko ljeto i Ulicom Bišća. Hvala i umjetnicima koji su se odazvali na naš poziv i napravili jednu odličnu atmosferu u kojoj je bilo pjesme,igre i druženja. A to je zapravo i bio cilj današnje manifestacije", kazao je gradonačelnik Galijašević.

Bihaćkoj publici danas su se predstavili Umjetnička škola, Gradski ženski hor, Prijatelji sa Une, Teatar mladih, , KUD Hasan-beg Bišćević, Bedem, Virus, Still incomplete, Mirsad Bašić sa gostima, a neizostavan performans izveo je će Raif Ferhatović sa likom miša. Današnju manifestaciju pored gradske uprave Bihaća pomogli su i brojni bihaćki ugostitelji i privredna društva kao i pripadnici OS BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: