{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Stipe Bozić na Internacionalnoj školi fotografije u Počitelju

4.7.2012. u 14:53
0
0
Stipe Bozić na Internacionalnoj školi fotografije u Počitelju
0
Proslavljeni hrvatski i svjetski alpinista Stipe Bozić, autor niza izvanrednih dokumentarnih filmova Hrvatske televizije danas će zajedno sa Joškom Jerončićem doći u Počitelj u Internacionalnu koloniju ULU BiH, gdje će polaznicima škole i hercegovačkim gorskim spasavaocima govoriti o svom fotografskom i snimateljskom radu.
Prijateljstvo i gotovo četrdesetogodišnja alpinistička i profesionalna povezanost Stipe Bozića i osnivača škole, također poznatog nekadašnjeg bh. alpiniste Erola Čolakovića Šehića otvara puteve šire saradnje na polju kulture, sporta i evropskih integracija Bosne i Hercegovine.

Prvih dana škole polaznici su imali priliku snimati i uživati na neretvanskoj adi, u interijeru restorana Kod Mute i izvanrednim prostorima Kolonije.

Vesna Janković iz Dizelrdorfa, Ivan Kelava, već afirmirani umjetnik iz Mostara, Mario Buntić iz Širokog Brijega... te već standardna postavka modela Dženeta i Iris već imaju radove za buduću izložbu u Galeriji Boris Smoje.

Posebno ozračje dao je i dolazak Jannet Depolo, akademske slikarice, članice ULU BiH i profesorice slikarstva, koja dolazi iz Stona, gdje živi i radi već dugi niz godina.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: