Regionalni hit
20

Stand up show Semira Gicića u Sarajevu, Banjoj Luci i Bijeljini u maju

N. O.
Glumac i senarista iz Novog Pazara Semir Gicić će u Bijeljini, Banjoj Luci i Sarajevu izvesti svoj regionalni hit show "Beskompromisni stand up".

Gicić u Bijeljinu stiže 18. maja (Centar za kulturu Semberija u 20 sati), u Banju Luku 19. maja (Pozorišna sala SD Obilićevo u 20 sati) te u Sarajevo 20. maja (Bosanski kulturni centar u 20 sati).

Tema ove monokomedije su "Male stvari koje nas vežu", te se posebno stavlja akcenat na situacije u kojima mali čovjek svakodnevno živi.

U njegovim nastupima nema psovki, političkih tema, muško-ženskih odnosa, viceva, jeftinih metafora, pjevanja, igranja i trošenja vremena. Samo sat i po vremena analize osoba kojima fale osobine osoba, životnih situacija i predrasuda o sortama ljudskim i neljudskim.

Monokomedija pod nazivom "Beskompromisni stand up" je do sada izvedena preko 500 puta, širom Srbije, Crne Gore, BiH, Hrvatske..

Semir je autor popularnih predstava: Pazi s kime spavaš, Ljubavne igrarije, Čekajući ministra, Imamo dojavu, Pinokio za odrasle, Ko vama dade predstavu, Deža vi i mnogih drugih. Režirao je predstave: Bračni život i Doktor Buzdovan.

Semir takođe igra u serijama: Popadija, Urgentni centar, Koleginice, Ljubav u tišini, Popadija. Tv drami Hasanaginica, u filmu Vučje bobice, kao i u Stand up showu "Reci 8" koji se emituje na prvoj televiziji.

Karte se mogu kupiti na online sistemu kupikartu.ba i na biletarnicama mjesta gdje igra stand up.