Najavljena sjajna zabava
31

Stand up komičar Marko Puljiz nakon dugo vremena ponovo nastupa u Sarajevu

I. S.
Sarajevski stand up komičar Marko Puljiz nakon dugo vremena ponovo nastupa u svom gradu.

U subotu, 14. januara u 20 sati vraća se na scenu u caffe baru Te Amo, koji je prije njega ugostio i ostale popularne komičare iz naše države poput Omera Hodžića, Hazima Mujčinovića i Mirande Lončar.

Marko Puljiz je alipašinski stand up komičar sa svježim i autentičnim stilom. Predstavnik je nove škole sarajevskog humora, a u Podgorici je jedan od osnivača crnogorske scene stand up komedije. Titulu najboljeg stand up komičara amatera osvojio je 2013.godine u Sarajevu, nakon čega redovno nastupa po mnogim klubovima, teatrima i dvoranama. Učesnik je svih najvećih regionalnih festivala stand upa u bivšoj Jugoslaviji.

Njegov materijal je čist i bez psovki, oštro secira i defragmentira sve naše sociološke fenomene i autodestruktivne stavove na ljekovito urnebesan način. Nerijetko se služi imitacijama poznatih ličnosti, a na njegovom prvom nastupu u Sarajevu ove sezone imat ćete priliku da premijerno uživate u njegovom novom post-covid materijalu i komediji kakvu do sada od njega niste vidjeli niti očekivali.