{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Šta smo to učinili" 19. oktobra u Kamernom teatru

18.10.2012. u 11:27
0
1
"Šta smo to učinili" 19. oktobra u Kamernom teatru
0
"Šta smo to učinili" 19. oktobra u Kamernom teatru
"Šta smo to učinili", višestruko nagrađena predstava na Pozorišnim igrama u Jajcu, na repertoaru Kamernog teatra 55 je 19. oktobra u 20:00 sati.
"Šta smo to učinili" predstava, koju je, prema tekstu Joela Pommerata, režirao Dino Mustafić, razotkriva i analizira jedan od najbitnijih ličnih, ali i socijalnih problema današnjice - odnos roditelja i djeteta.

Riječ je o deset prizora koji govore o temeljnim međuljudskim odnosima, a pitanje je postavljeno i za jedne i druge. Izvor teksta nastao je iz dokumentarnih intervjua koje je Pommerat vodio s manjom porodičnom zajednicom u jednoj francuskoj pokrajini, a u koji su glumci ugrađivali svoja lična iskustva, te su putem porodičnih mikro priča progovorili o društvenom makro planu.

"Šta smo to učinili" je, prema riječima reditelja Dine Mustafića, savremeni, vrlo radikalan tekst koji govori iz savremene perspektive u kojoj imamo sve manje vremena jedni za druge, za najbliže, u kojoj postoji veliki generacijski jaz vezan za odsustvo osjećanja za probleme onog drugog i govori o tome koliko je porodica važna u životu društvene zajednice.

U predstavi igraju: Jasna Diklić, Tatjana Šojić, Sadžida Šetić, Gordana Boban, Maja Izetbegović, Senad Bašić, Amar Selimović, Mirsad Tuka, Boris Ler, Muhamed Hadžović, Belma Alić (violončelistica)

"Šta smo to učinili" je na 31. Pozorišnim/ kazališnim igrama u Jajcu osvojila nagradu stručnog žirija za najbolju predstavu u cjelini, nagradu za najbolju scenografiju, nagradu za najbolju dramaturgiju i nagradu časopisa "Tmač art" za najbolju predstavu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: