Otvorili festival "Bitef polifonije"
0

Srebrenički mladi glumci nastupili na sceni u Beogradu

FENA
Foto: Fetus Teatar
Foto: Fetus Teatar
Pozorišnom predstavom "Zemlja iznad svih nas", koju je režirao Filip Jokanović, mladi glumci iz Srebrenice, članovi neformalne pozorišne grupe "Fetus", otvorili su ovogodišnji festival "Bitef polifonije" u Beogradu.

"Velika je čast učestvovati na ovom festivalu i biti okružen svim ovim eminentnim ljudima, a pogotovo otvoriti festival sa svojom predstavom. Nevjerovatan je osećaj dobiti sve te kritike, kako pozitivne tako i negativne, na vaš rad i rad pozorišta, glumaca", rekao je Filip Jokanović, režiser pozorišne predstave "Zemlja iznad svih nas".

"Fascinantan osjećaj je stajati na daskama prelijepog pozorišta "Boško Buha". Ogroman broj ljudi na jednom mjestu koji je došao samo zbog vas je čista energija, ali prije svega toga je divan osjećaj završiti sve to i biti svjestan svog uspjeha", rekla je Tijana Trifković, glumica neformalne pozorišne grupe "Fetus" iz Srebrenice.

Neformalna pozorišna grupa „Fetus“ je od 10. do 13. septembra boravila u Sremskoj Mitrovici i učestvovala na ALL RIGHTS FEST-u. U ovom trodnevnom periodu bili su uključeni u pozorišne radionice koje je vodila Nela Antonović zajedno sa svojom pozorišnom trupom "Mimart".