Umjetnički ansambl eMTeeM-a
0

Sprema se "nelegalna predstava" u Mostaru

FENA
Mostar
Mostar
Umjetnički ansambl Mostarskog teatra mladih (eMTeeM) u svom priopćenju za javnost tvrdi kako se u eMTeeM-u sprema "nelegalna predstava" te da se u pripremi te predstave krše autorska prava korištenjem scenografije izrađene za drugu predstavu.

"Scenografija u kojoj se igra najavljena predstava je originalna autorska scenografija predstave 'Rijeka Čudovodnica'. Scenografija je autorski rad, kao što i kompletna predstava jeste proizvod višegodišnjeg istraživačkog procesa umjetničkog tima okupljenog oko projekta 'Mit kao sudbina'. Predstava 'Rijeka Čudovodnica' je još živa predstava i nastala je u tekućoj sezoni", stoji u priopćenju.

Umjetnički ansambl eMTeeM-a upozorava da će u redovitom sudskim postupku zatražiti zaštitu autorskih prava te sankcioniranje "vinovnika ovog lopovluka".

Podsjećamo, problemi u radu eMTeeM-a nastali su početkom ove godine kada je Gradska uprava Mostara izabrala nove čelne ljude ove kazališne kuće. Nakon toga uslijedio je niz međusobnih optužbi za kršenja zakona i uništavanje ugleda eMTeeM-a.