Goražde
0

Splitski bend TBF na Festivalu prijateljstva u Goraždu

FENA
Splitska grupa TBF, jedan od trenutno najpopularnijih hip hop bendova u Hrvatskoj sinoć je imala i svoj prvi nastup u Goraždu, na internacionalnom "Festivalu prijateljstva“.

Koncert koji započeo oko ponoći i trajao puna dva sata, nije pokvarila ni kiša, što potvrđuje činjenica da je brojna publika pozdravila njihov izvanredan nastup, vrativši ih i na bis i pjevajući s njima do kasno u noć.

TBF i u Goraždu je pokazao zašto je trenutno jedna od najpopularnijih i najzaposlenijih bendova u Hrvatskoj zašto su osvajači brojnih nagrada te česti gosti festivala u Hrvatskoj i BiH

Sjajan nastup na otvorenoj festivalskoj sceni imala je i rođena Goraždanka Aida Mušanović sa svojom grupom Aida & Groovemakers, koja je prvi put na ovom festivalu nastupala sa svojim bendom i priredila odličan provod svojim sugrađanima.

Uvježbani repretoar oduševio je Goraždane koji su plesali i na kiši nošeni ritmom i energijom Aidinog nastupa.

“Nadam se da ljudi osjete naše svirke, radimo repertoar pop rock i latino, malo bluza s prostora Amerike i zapadne Evrope, malo Turske i Španije u latino ritmovima. Sretna sam što smo i mi dio ovog festivala na koji moj grad uistinu može biti ponosan“, kazala je Aida.

Njihovom koncertu prethodio je i nastup sarajevske rok grupe "Muštuluk” čiji frontmen Kemal Lihić je kazao da o svom nastupu na velikoj sceni, a za što i nema često priliku, može i želi pričati svojoj djeci

Sedmu festivalsku noć upotpunio je i nastup mlade goraždanske grupe "Gangbangers” koja je nedavno nastupila u Jelahu kao predgrupa beogradskom "Van Gogu”.