|

Spahić: Želim biti jedan od aktera promjena u Evropi

Spahić: Želim biti jedan od aktera promjena u Evropi
0
F
FENA
17.12.2011. u 13:48
2
komentara
0

dijeljenja
Spahić: Želim biti jedan od aktera promjena u Evropi Ibrahim Spahić
"Želio bih da u Evropskom kulturnom forumu budem jedan od aktera promjena s kojima je Evropa suočena i zbog kojih se postavlja pitanje koja je njena budućnost", kazao je danas za Fenu direktor Međunarodnog centra za mir i Festivala "Sarajevska zima" Ibrahim Spahić komentirajući njegov jednoglasni izbor za predsjednika Evropskog kulturnog foruma prije dva dana u Bruxellesu.
On je kazao da je na sjednici Evropskog kulturnog foruma u Bruxellesu razmotren program i aktivnosti ovog tijela, te mogućnost da ono u evropskim regijama i drugim zemaljama organizira aktivnosti kako bi Evropa mogla na pravi način potvrditi da je Evropskom konvencijom o kulturi izraženo stanovište da je kulturna baština zajednička za sve Evropljane.

"Važno je formiranje novog, drugačijeg puta i vizije za Evropu, u okviru njenih kulturnih raznolikosti i bogatstava. Želio bih da vidim Evropu u Americi, Africi i Aziji na drugačiji način, Evropu koja će se predstavljati svojim vrijednostima i uvažavati tu različitost koja stiže iz cijele planete, te stvoriti novo socijalno i kulturno okruženje", kazao je on.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...