{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Spahić u Torinu prezentirao projekt "Eko-oko"

F
15.10.2007. u 15:42
0
0
Spahić u Torinu prezentirao projekt "Eko-oko"
0
Spahić u Torinu prezentirao projekt "Eko-oko"
Torino
Na poziv organizatora Filmskog festivala "Cinema Ambiente" predsjednik Festivala Sarajevo "Sarajevska zima" Ibrahim Spahić boravio je u Torinu (Italija), gdje je u nedjelju završen X jubilarni "Cinema Ambiente" posvećen zaštiti životne sredine.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Spahić je prisustvovao sastanku direktora festivala posvećenih zaštiti životne sredina sa svih kontinenata, gdje je predstavio projekt filmskog festivala u Sarajevu "Eko-oko" koji će biti realiziran u sklopu "Sarajevske zime"..

"Eko-oko" obuhvatit će prikazivanje 60 filmova različitih žanrova iz domena zaštite i očuvanja životne sredine.

"Projekt je naišao na veoma pozitivan odjek i direktori festivala svijeta su ga svesrdno podržali. "Sarajevska zima" se obavezala da će stvoriti i poseban projekt o kultu vode. U tom smislu obavljeni su i razgovori s predstavnicima Svjetske asocijacije za vodu čije je sjedište u Montrealu o prezentaciji svih značajnih projekata koji se odnose na zaštitu voda", izjavio je za Agenciju FENA Spahić.

Prema najavama direktora Festivala Ibrahima Spahića, već na narednom filmskom festivalu u Istanbulu u predselekciji i selekciji bit će prisutna i bh. ostvarenja koja se bave ovom problematikom.

Direktori festivala iz cijelog svijeta su u toku sastanka potpisali zajedničku čestitku Al Goru, dobitniku Nobelove nagrade za mir.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: