{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Spahić: Sarajevo je u središtu interesa Evrope

F
6.10.2011. u 15:31
0
4
Spahić: Sarajevo je u središtu interesa Evrope
0
Spahić: Sarajevo je u središtu interesa Evrope
Foto: Sarajevo-x.com
U sali Gradskog vijeća Sarajeva danas je održana sjednica Izvršnog odbora za kandidaturu Sarajeva za Evropsku prijestolnicu kulture 2014. godine na kojoj je prihvaćena informacija o radu odbora između dvije sjednice.
Izvršni odbor je razmatrao i prihvatio informacije o susretima sa predsjedavajućom Komiteta za kulturu i edukaciju Evropskog parlamenta Doris Pack i direktorom za kulturu Vijeća Evrope (ranijim direktorom Evropske kulturne prijestolnice Glazgov i Brisel) Robertom Palmerom.

U radu sjednice IO učestvovala je i predsjednica Organizacionog odbora Tatjana Ljujić Mijatović, zamjenica predsjednika GV Grada Sarajeva, koja je istakla da se projekt uspješno razvija, uprkos svim teškoćama i da je aktivnost na kandidaturi Sarajeva izuzetno važna za grad Sarajevo i našu zemlju.

Rektor Univerziteta u Sarajevu prof.dr Faruk Čaklovica obavijestio je učesnike sastanka da je Senat Univerziteta u Sarajevu odlučio da svih 25 članica sa svojim kapacitetima učestvuju u podršci kandidaturi Sarajeva za Evropsku kulturnu prijestolnicu 2014.

Zaključujući sjednicu predsjednik Izvršnog odbora za kandidaturu Sarajeva Ibrahim Spahić naglasio je da je ovo projekt koji pripada svim građanima naše zemlje i uistinu na najbolji mogući način promovira umjetnost i kulturnu baštinu Sarajeva i BiH u Evropi, saopćeno je iz Projekta Sarajevo Evropska prijestolnica kulture 2014.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: