{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Spahić: Sarajevo idealan kandidat za titulu evropske prijestolnice kulture 2014.

F
15.4.2008. u 15:29
0
0
Spahić: Sarajevo idealan kandidat za titulu evropske prijestolnice kulture 2014.
0
Spahić: Sarajevo idealan kandidat za titulu evropske prijestolnice kulture 2014.
Direktor Festivala "Sarajevska zima" Ibrahim Spahić smatra da je potpisivanjem protokola s organizatorima projekta "Pečuj, evropska prijestolnica kulture 2010.", Sarajevo učinilo jedan od najznačajnijih koraka za kandidovanje grada za evropsku prijestolnicu kulture 2014.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Sporazum koji je potpisan 11. aprila u Sarajevu, donosi prednost za oba grada, pošto su oba grada po kulturnim osobenostima u mnogome slična.

-"Pecs 2010." menadžment centar putem naziva evropska prijestolnica kulture unapređuje prekograničnu saradnju pomoću koje želi izgraditi svojstvenu regiju kulture, a u kojoj dodjeljuje važnu ulogu Festivalu "Sarajevska zima", kazao je Spahić.

Potpisnici Sporazuma, Meszaros Andras, glavni direktor "Pecs 2010." menadžment centar i Ibrahim Spahić, direktor Festivala "Sarajevska zima", sporazumjeli su se da će obostrano pomoći predstavljanje umjetnika u gradu Pečuju u programima evropska kulturna prijestolnica, odnosno, predstavljanje umjetnika grada Pečuja u Sarajevu, u programima Festivala "Sarajevska zima".

-Uvjeren sam da je Sarajevo koje je 93./94. simbolički bilo prijestolnica evropske kulture i prvi interkulturalni grad savjeta 2003./04. idealan kandidat za titulu evropske kulturne prijestolnice 2014., izjavio je Spahić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: