Beograd
0

Spahić predstavio časopise koji izlaze u BiH

FENA
Na 33. mđunarodnom sajmu knjiga u Beogradu predsjednik Udruženja knjižara i izdavača BiH Ibrahim Spahić predstavio je časopise koje izlaze u BiH.

Među njima pedstavio je časopis ''Život'' Društva pisaca BiH, ''Novi izraz'' PEN centra BiH, ''Sinea'' koji izdaje Kinoteka BiH, ''Vizura'' časopis za savremene vizuelne likovne umjetnosti koji izdaje Collegium Artisticum zatim one koji slave više od šest decenija postojanja kao što su ''Odjek'' čiji je izdavač Udruženja za očuvanje kulturne tradicije, ''AGD Profil'' magazin za arhitekturu, gradnju i dizajn i mnoge druge.

Spahić je govoreći o ovim časopisima istakao da je u Sarajevu sjedište časopisa ''Sarajevske sveske'' koji je stvorio uvjete da se literatura, književnost i umjetnost na najbolji mogući način predstave i na ovom prostoru te da osiguraju komunikaciju, istraživanja i praćenja aktuelne produkcije i književne tradicije.

U BiH je sve veće zanimanje za mogućnost kritičke valorizacije književnog i općeumjetničkog stvaralaštva, naglasio je Spahić na kraju.