{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Spahić pozdravio usvajanje kulturne strategije BiH

F
31.10.2008. u 15:38
0
2
Spahić pozdravio usvajanje kulturne strategije BiH
0
Spahić pozdravio usvajanje kulturne strategije BiH
Predsjednik Komisije za kulturnu strategiju BiH Ibrahim Spahić pozdravio je danas usvajanje Kulturne strategije BiH u Vijeću ministara, izrazivši očekivanje da će taj dokument uskoro biti predmet rasprave na Vijeću Evrope u Komitetu za kulturu.
Spahić također očekuje da će se u budžetu BiH i pristupnim budžetima Evropske unije te kroz bilateralne sporazume BiH sa drugim zemljama dati suštinska podrška jačanju kulturne infrastrukture u našoj zemlji.

Nada se i osiguranju materijalnih uvjeta za rad institucija kulture te razvoju i podršci nezavisnom alternativnom kreativnom stvaralaštvu i novim kulturnim industrijama, posebno mladim talentima i novim organizacijama kulture.

"Vjerujem da je BiH učinila onaj korak koji će doprinijeti i novom kulturnom dijalogu u zemlji te novom unapređenju međunarodnih veza naše zemlje sa svijetom", kazao je Spahić.

On se ujedno zahvalio učesnicima tog projekta, izrazivši uvjerenje da će kultura biti prisutna i u srednjoročnim te dugoročnim razvojnim planovima, koje će usvojiti ne samo Parlamentarna skupština BiH, već i svi drugi nivoi vlasti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: