{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Spahić: Pamtit će se vrhunske kreacije Ines Fančović

F
22.8.2011. u 19:37
0
1
Spahić: Pamtit će se vrhunske kreacije Ines Fančović
0
Spahić: Pamtit će se vrhunske kreacije Ines Fančović
Ibrahim Spahić
Pozorišna porodica Sarajevo i Bosna i Hercegovina i teatarske pozornice na kojima je igrala Ines Fančović pamtit će vrhunske kreacije glumice koja je život posvetila umjetnosti pozorišta, kazao je nakon smrti glumice Ines Fančović, direktor Međunarodnog festivala Sarajevo "Sarajevska zima" Ibrahim Spahić.
"Sa Ines Fančović sve je bilo magično moguće, Kamerni teatar '55 se pretvarao u teatar života, a ulice i trgovi grada na kojima je ostavila nezaboravan trag činila je kamernim, intimnim prostorom u kojem se sačuvala ljudska komunikacija" .

Kako kaže Spahić "Sarajevo je postalo bogatiji i vrijedniji grad, jer je u njemu živjela i radila Ines Fančović".

"Oproštaj s našom velikom glumicom, dok grad postaje pozornica, čini se kao trenutak izlaska na druga vrata. Ines će uvijek biti na našim pozornicama koje život znače, jer njene uloge su svjedočanstvo vrhunskog stvaralaštva i potvrda izvanredne ličnosti naše drage sugrađanke", izjavio je direktor Međunarodnog festivala Sarajevo "Sarajevska zima" Ibrahim Spahić.

Istaknuta glumica Ines Fančović preminula je u nedjelju u 86 godini života, a sahrana i komemoracija bit će održana u utorak, 23. augusta, na gradskom groblju Bare.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: