{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Spahić koordinator projekta kreiranje kulturnog kapitala

F
29.11.2007. u 13:00
0
0
Spahić koordinator projekta kreiranje kulturnog kapitala
0
Spahić koordinator projekta kreiranje kulturnog kapitala
Glavni koordinator projekta kreiranja kulturnog kapitala Asocijacije koja djeluje u okviru Komiteta direktora za kulturu Vijeća Evrope bit će predsjednik Međunarodnog centra za mir Sarajevo i direktor Festivala "Sarajevska zima" Ibrahim Spahić.
Ovo je odlučeno na sastanku u Strasburu koji je održan u organizaciji Komiteta direktora za kulturu Vijeća Evrope a koji je bio posvećen projektu Kreacija kulturnog kapitala (CCC) na kojem su konstituirana tri radna komiteta za formiranje i razvoj nove strukture tog projekta.

Konsultativni komitet odgovoran je za uspostavljanje pravne, administrativne i operativne osnove za funkcioniranje Asocijacije, što uključuje i njenu misiju i ciljeve. Ovim komitetom predsjedavat će Svetlana Charapina iz Togliatti CCC agencije u Ruskoj Federaciji.

Komitet za prikupljanje sredstava odgovoran je za finansiranje i nacrt budžeta za Asocijaciju i kampanje prikupljanja sredstava. Komitetom predsjedava Jangir Salimkhanov iz instituta Otvoreno društvo Azerbajdžana.

Programski komitet odgovoran je za pripremu preliminarnog programa antivnosti Asocijacije, a Komitetom predsjedava Zoe Kazazaki iz Ministarstva kulture Grčke.

Spahić će na drugom sastanku osnivača Asocijacije u organizaciji Vijeća Evrope u Strazburu u aprilu 2008. podnijeti izvještaj o radu svih komiteta.

Konačni rezultati realizacije Projekta CCC bit će prezentirani na sastanku Komiteta direktora za kulturu Vijeća Evrope u maju 2008. godine, saopćeno je iz Međunarodnog centra za mir Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: