|

Spahić koordinator projekta kreiranje kulturnog kapitala

Spahić koordinator projekta kreiranje kulturnog kapitala
0
F
FENA
29.11.2007. u 13:00
0
komentara
0

dijeljenja
Spahić koordinator projekta kreiranje kulturnog kapitala
Glavni koordinator projekta kreiranja kulturnog kapitala Asocijacije koja djeluje u okviru Komiteta direktora za kulturu Vijeća Evrope bit će predsjednik Međunarodnog centra za mir Sarajevo i direktor Festivala "Sarajevska zima" Ibrahim Spahić.
Ovo je odlučeno na sastanku u Strasburu koji je održan u organizaciji Komiteta direktora za kulturu Vijeća Evrope a koji je bio posvećen projektu Kreacija kulturnog kapitala (CCC) na kojem su konstituirana tri radna komiteta za formiranje i razvoj nove strukture tog projekta.

Konsultativni komitet odgovoran je za uspostavljanje pravne, administrativne i operativne osnove za funkcioniranje Asocijacije, što uključuje i njenu misiju i ciljeve. Ovim komitetom predsjedavat će Svetlana Charapina iz Togliatti CCC agencije u Ruskoj Federaciji.

Komitet za prikupljanje sredstava odgovoran je za finansiranje i nacrt budžeta za Asocijaciju i kampanje prikupljanja sredstava. Komitetom predsjedava Jangir Salimkhanov iz instituta Otvoreno društvo Azerbajdžana.

Programski komitet odgovoran je za pripremu preliminarnog programa antivnosti Asocijacije, a Komitetom predsjedava Zoe Kazazaki iz Ministarstva kulture Grčke.

Spahić će na drugom sastanku osnivača Asocijacije u organizaciji Vijeća Evrope u Strazburu u aprilu 2008. podnijeti izvještaj o radu svih komiteta.

Konačni rezultati realizacije Projekta CCC bit će prezentirani na sastanku Komiteta direktora za kulturu Vijeća Evrope u maju 2008. godine, saopćeno je iz Međunarodnog centra za mir Sarajevo.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.