{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sopranistica Aida Čorbadžić nastupa sa Željkom Lučićem

5.4.2013. u 12:02
0
0
Sopranistica Aida Čorbadžić nastupa sa Željkom Lučićem
0
Sopranistica Aida Čorbadžić nastupa sa Željkom Lučićem
Aida Čorbadžić
Na premijernom bosanskohercegovačkom koncertu jednog od najtraženijih baritona današnjice Željka Lučića planiranog za 19. april u sarajevskom Narodnom pozorištu, nastupit će i domaće snage predvođene članovima Opere Narodnog pozorišta.
Solisticu Opere, sopranisticu Aidu Čorbadžić publika pamti po izvrsnim interpretacijama Gilde, Violete, Rosine, a njezin posljednji premijerni nastup u Večeri mjuzikla Sarajevske filharmonije još jednom je skrenuo pozornost medija na ovu vrsnu umjetnicu koja je do sada, osim u Bosni i Hercegovini, nastupala i u Hrvatskoj, Sloveniji i Francuskoj.

Prije dvije godine debitirala je u teatarskoj predstavi Harisa Pašovića "Ruže za Anu Terezu" gdje je imala zapaženu glavnu ulogu, a na koncertu Željka Lučića pridružit će se ovom vrhunskom baritonu u zajedničkoj izvedbi nekih od najljepših arija iz bogatog repertoara Giuseppea Verdija čija se 200. godišnjica rođenja obilježava ove godine širom svijeta.

Na koncertu Željka Lučića osim Aide Čorbadžić, nastupit će i dugogodišnji članovi Hora Opere Narodnog pozorišta, tenor Amir Saračević i bas Ivan Šarić. Na koncertu koji organizira Fondacija za muzičke umjetnosti u okviru svog programa DoReMi&Vi, muzička pratnja horu i solistima bit će Sarajevska filharmonija na čelu sa maestrom Ivom Lipanovićem.

Ulaznice za koncert mogu se kupiti na blagajni Narodnog pozorišta a više informacija možete naći na www.maf.ba.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: