Kultura
1

"Soboslikar" na sceni Kamernog teatra 55 16. januara

Klix.ba
U Kamernom teatru 55 16. januara bit će predtavljen diplomski rad studenata Akademije scenskih umjetnosti Sarajevo - "Soboslikar", sa početkom u 20 sati.

"Soboslikar", tekst engleskog dramatičara i glumca Donalda Churchill-a, do sada je izvođen na scenama teatara širom svijeta i uvijek je nailazio na izuzetan prijem publike. Riječ je sjajnoj komediji koja govori o preljubi i bračnom životu. Priča prati Marciu koja dospijeva u veoma nezgodnu situaciju kada se Jane, žena njenog ljubavnika, pojavljuje na njenim vratima sa prijetnjom da će sve ispričati njenom mužu. Panična Marcia pomoć nalazi u moleru koji je došao ofarbati radnu sobu...

Na sceni Kamernog teatra 55 "Soboslikara" ćemo vidjeti kao diplomsku predstavu studenata Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu Ene Kurtalić, Staše Dukići i Admira Šehovića, pod mentorstvom Senada Bašića.

Nakon diplomske predstave "Ludi od ljubavi", koja je do sada nekoliko puta bila i na redovnom repertoaru Teatra, "Soboslikar" je druga diplomska predstava, koja će na sceni Teatra biti izvedena u sklopu saradnje Akademije scenskih umjetnosti Sarajevo i Kamernog teatra 55.

Publika će imati priliku pogledati ovu komediju već u subotu 19. januara u 20:00 sati, kada ce biti izvedena I repriza predstave.