Pogledajte galeriju
57

Sniper Alley u potrazi za ljudima s fotografija snimljenih u opkoljenom Sarajevu, znate li ih?

I. S.
Foto: Frank Fournier
Foto: Frank Fournier
Sniper Alley je objavio fotografije koje je fotoreporter Frank Fournier snimio tokom opsade Sarajeva. Da li prepoznajete nekog od njih?

"Objavili smo na našoj stranici još jednu galeriju fotografija koje su nastale u toku opsade grada Sarajeva. Sada imamo ukupno 112 galerija. Francuski fotoreporter Frank Fournier nam je ustupio 20 svojih radova i cilj nam je da konačno stavimo imena na ove neprocjenjive fotografije pa ako nekoga poznajete molimo vas da ga označite i, naravno, da podijelite našu objavu", navedeno je.

Sve fotografije možete pronaći na web stranici Sniper Alley.

Fournier više od 20 godina radi za magazine Time i Life. Njegovi radovi prikazani su u Sjedinjenim Američkim Državama, Evropi, Aziji, Australiji i Južnoj Americi.

Džemil Hodžić je prije nekoliko godina pokrenuo projekt Sniper Alley. Imao je veliku želju pronaći i fotografiju svog brata Amela, koji je ubijen. U tome je uspio.

"Fotografija je napravljena nekoliko metara od mjesta na kojem je mog brata 3. maja 1995. godine ubio srpski snajperista sa Špicaste stijene. Moja misija je izgleda završena, ali projekt nastavlja dalje. Naše putovanje se nastavlja, i dalje ćemo prikupljati i objavljivati foto-dokaze o životu djece u opkoljenom Sarajevu", rekao je ranije za Klix.ba.