{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Snimljena prva klapa filma i serije o Petru Kočiću

S
26.8.2012. u 16:38
3
2
Snimljena prva klapa filma i serije o Petru Kočiću
3
Snimljena prva klapa filma i serije o Petru Kočiću
Petar Kočić
Na Manjači je danas, u sklopu centralne manifestacije 47. Kočićevog zbora, počelo snimanje serije i filma inspirisanih životom i djelom pisca i narodnog tribuna Petra Kočića.
Direktor Alternativne televizije Nataša Tešanović istakla je da se velikanu srpske književnosti stvara drugačiji spomenik, prilagođen današnjem vremenu i generacijama.

"Na osnovu Kočićevih djela snimljeno je više televizijskih serija i realizovano više pozorišnih predstava, ali životopis čovjeka, koji je toliko inspirativan za jedan narod, a opominjući i poučan za pojedinca, nikada nije doživio ekranizaciju", rekla je Tešanovićeva.

Direktor Narodnog pozorišta Republike Srpske Nenad Novaković istakao je da narodi, države i entiteti koji ne umiju da poštuju prošlost ne mogu da računaju ni na budućnost. "Imamo obavezu i dužnost da ukažemo na državotvornost i otpornost koju je imao ovaj kraj i regija, a koji treba da opstaje i traje", istakao je Novaković.

Snimanju prve klape filma i serije o Petru Kočiću prisustvovao je predsjednik Vlade RS-a Aleksandar DŽombić, ministar prosvjete i kulture Anton Kasipović, ministar zdravlja i socijalne zaštite Srpske Ranko Škrbić, ministar porodice, omladine i sporta Nada Tešanović, te gradonačelnik Banje Luke Dragoljub Davidović, predsjednik Skupštine grada Banja Luka Slobodan Gavranović, te druge javne ličnosti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: