Ibrahim Spahić
0

Smrću Sanele Redžepagić BiH je izgubila izvanrednog umjetnika

FENA
Povodom smrti Sanele Redžepagić izjavljujem najdublje saučešće porodici, gradu Zenici, Bosni i Hercegovini i Narodnom pozorištu koje je izgubilo zajdeno s nama izvanrednog umjetnika, kazao je direktor Festivala Sarajevska zima Ibrahim Spahić.

Sanela Redžepagić je bila izvanredan čovjek i humanist, pripadala je najboljem dijelu ljudskog roda. Uvijek je osjećala damar života i zato njena prerana smrt nas obavezuje da sačuvamo uspomenu na jednu rijetku, izuzetnu umjetničku pojavu ne samo na sceni sarajevskog Narodnog pozorišta nego i na internacionalnog sceni.

Na svojim solističkim nastupima i koncertima sa filharmonijama i orkestrima potvrdila je da je posjedovala izuzetan muzički dar i talent. Svojim ulogama u operskim predstavama pokazala je da može s uspjehom da ovlada svim karakterima i svim velikim rolama. Ono što izdvaja Sanelu Redžepagić od mnogih umjetnika je njena kreativnost, sloboda i beskrajna energija i strast za stvaranjem, dodao je Spahić.

''Uime Festivala Sarajevo Sarajevska zima na kojima je ona učestvovala želio bih izraziti svoje najdublje saučešće i uvjerenje da ćemo svi znati na najbolji mogući naći sačuvati Sanelu u sjećanju'', izjavio je Feni Ibrahim Spahić.