|

Smailovići i njihovi prijatelji publici u Sarajevu priredili muzički užitak

Smailovići i njihovi prijatelji publici u Sarajevu priredili muzički užitak
0
Klix.ba
7.12.2012. u 08:51
2
komentara
0

dijeljenja
1/4 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
2/4 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
3/4 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
4/4 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Izvrsnim koncertom "Muzičko putovanje" sinoć je u Domu oružanih snaga BiH svečano otvoren festival "Muzika na žici", koji se drugu godinu održava u organizaciji ugledne muzičke porodice Smailović.
Na koncertu otvorenja nastupili su poznata violinistica i umjetnička direktorica Festivala Violeta Smailović-Huart, zatim pijanisti Sergio de Simeone i Meira Smailović te violončelista Yevgeniy Xaviereff.

Izvedbom nekih od najznačajanijih djela kamerne muzike, oduševili su sarajevsku publiku i priredili im istinski užitak na otvorenju Festivala.

Okosnicu ovogodišnjeg festivala "Muzika na žici" čine ponovo brojna porodica Smailović i njihovi prijatelji, vrhunski umjetnici iz svih krajeva svijeta.

Festival će trajati do nedjelje, a večeras je na programu prava poslastica, koncert BBB (Bach, Bethoven, Brahms) za violončelo i klavir, koji počinje u 19:30 sati.

Uzbuđenjima tu nije kraj jer će se u 21 sat predstaviti mladi virtuozi, dobitnici internacionalnih nagrada. Svi koncerti održavaju se u Domu oružanih snaga, a ulaz je slobodan.

Festival "Muzika na žici" trajat će do nedjelje, a osim koncerata bit će organizirane muzičke radionice i igraonice.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...