Dvije predstave
0

Slovenski koreograf Branko Potočen u SARTR-u

Sarajevo-x.com
Branko Potočen
Branko Potočen
Na sceni Sarajevskog ratnog teatra u srijedu, 23. decembra u 20 sati nastupit će slovenski koreograf Branko Potočen sa dvije kratke predstave neverbalnog karaktera "Pješačka zona" i "O sole mio".

"Obje predstave su neophodan dodatak na naš svakodnevni život koji je pun stresa i naše danonoćne utrke. One predstavljaju psihosocijalnu ravnotežu, drugim riječima, to je mjesto gdje je našoj mašti data sloboda i gdje nas ona vodi tamo gdje vladaju drugi zakoni. One nas dovode u kreativni dijalog sa samim sobom, dovodi nas u propitivanje samog sebe kao i redefiniranje naših akcija", stoji u najavi gostovanja.

Branko Potočen je aktivan koreograf i savjetnik koreografa u različitim pozorišnim produkcijama. Već nekoliko godina sarađuje sa Ljubljanskim mestnim gledališčem (MGL), gdje je radio koreografiju za mnoge uspješne pozorišne predstave, a sada radi na svom vlastitom projektu kao režiser.

Dobitnik je mnogobrojnih nagrada i priznanja među kojima je i nagrada na pozorišnom festivalu MESS 1998. u Sarajevu. Sarađivao je i sa Narodnim pozorištem u Sarajevu.