Uzrast do 3 godine
7

Slobodna scena Subotica u Sarajevu predstavlja interaktivnu dječiju predstavu "Jesenja igra"

Klix.ba
Slobodna scena Subotica prvi put gostuje u Sarajevu gdje će 25. i 26. oktobra u Wine Clubu Hedona na Kromolju odigrati dječiju predstavu "Jesenja igra".

"Jesenja igra" je kratka, vesela, interaktivna predstava u kojoj glumice kroz igru, pjesmu i pokret mlade gledaoce uvode u čarobni šumski svijet. Gledaoci će biti upoznati sa stanovnicima šume i otkriti igre koje igraju vjetar, kiša i jesen.

Predstava je namijenjena djeci do 3 godine, ali zbog specifičnog pozorišnog jezika komunicira i golica maštu i starijih mališana. U veseloj i čarobnoj igri kroz pjesmu i pokret te zvuke violine, glumice oživljavaju šumske životinje stvarajući ih od lišća i sugerišu da su mašta, igra i i priroda dovoljni za samozaborav i radost djetinjstva.

Predstavu možete pogledati 25. i 26. oktobra u 10, 11 i 14 sati. Cijena karte je 6 KM, a broj mjesta je ograničen (rezervaciju mjesta možete napraviti pozivom na broj 063 999 910).

Slobodna scena Subotica je glumačka trupa koja je nastala iz potrebe da se stvara i da se kroz stvaralački proces ujedinjuju umjetnici i autori. Trupu su osnovale tri diplomirane glumice: Jelena Rašković, Gordana Vukov Ciganjik i Aleksandra Bašić.