|

Slike iz podzemne željeznice New Yorka na otvaranju SOS Dizajn Festivala

Slike iz podzemne željeznice New Yorka na otvaranju SOS Dizajn Festivala
7
F
FENA
9.10.2013. u 20:41
4
komentara
7

dijeljenja
Slike iz podzemne željeznice New Yorka na otvaranju SOS Dizajn Festivala
Otvaranjem izložbe "Slike iz podzemne: Plakati iz podzemne željeznice od 1947. do danas Škole vizuelnih umjetnosti New York" večeras je u Sarajevu počeo Drugi SOS Dizajn Festival, koji će trajati do 13. oktobra.
"Prije svega, kao studenti sretni smo što smo uspjeli da ponovo organizujemo ovaj festival, na kojem će sutra predavanja održati Felix Hardmood Beck iz Njemačke i Tamer Nakisci iz Turske", kazao je večeras za Agenciju FENA Đorđe Jovanović, jedan od osnivača SOS Dizajn Festivala.

Sutrašnji program festivala, istakao je, obilježit će i izložba Jugoslovenski standard (JUS) Studia Armade u sarajevskoj galeriji Java.

"U protorijama kina Kriterion održat će se i dvije PechaKucha noći. To su neformalna i zabavna okupljanja gdje kreativni ljudi razmjenjuju i prikazuju svoje ideje, projekte i radove, a sve putem jednostavnog formata prezentacije 20x20", kaže Jovanović.

Format prezentacije koji se koristi tokom PechaKucha noći se zasniva na jednostavnoj ideji: 20 slika x 20 sekundi, što znači da svaki izlagač treba sa 20 slika (fotografija) i 20 sekundi priče po slici prezentira svoju ideju, projekt ili rad.

Izrazio je nadu da će i večerašnje predavanje Francisa Di Tommasa pod nazivom "Podzemne slike: Plakati iz podzemne željeznice Škole vizuelnih umjetnosti kao javna umjetnost“ kao i izložba također pobuditi interesovanje obožavatelja umjetnosti.

Tokom festivala publika će imati priliku poslušati predavanja Zorana Jedrejčića i Nikole Đureka iz Hrvatske.
Prijavi grešku


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...