Posebna tehnika
622

Slikarka Mira Kovačević sarajevskoj publici predstavila slike nastale od vina

SRNA/Klix.ba
Foto: Srna
Foto: Srna
Slikarka Mira Kovačević predstavila je večeras sarajevskoj publici dvadesetak vinorela, slika rađenim vinom. Na vinorelima su prikazane žene, a to što su rađene vinom daje slikama posebnu ljepotu, rečeno je na izložbi.

Kovačević je rekla da su radovi izrađeni starom i tradicionalnom vještinom, koja se danas rijetko može sresti, što je čini posebnom.

"Nadam se da će ova izložba biti prilika da se šira publika upozna sa neobičnom tehnikom kojom stvaram ova djela", istakla je Kovačević.

Ona je dodala da se mali broj umjetnika odlučuje za rad tehnikom vinorel, jer traži dobro slikarsko umijeće i poznavanje ćudi vina.

"Tehnika je živa, jer slike rađene vinom nikada nemaju konačan izgled. One, kao i vino od koga nastaju, vremenom stare, mijenjaju boje i postaju smeđe", istakla je Kovačević, koja je radove do sada predstavljala samo na vinskim sajmovima i festivalima.

Izložba će biti otvorena do 29. februara, a zainteresovani mogu da pogledaju vinorele u koncept prostoru "Četiri sobe gospođe Safije" u Sarajevu.