|

Sjajna predstava "Tajna džema od malina" za kraj godine u SARTR-u

Sjajna predstava "Tajna džema od malina" za kraj godine u SARTR-u
0
Klix.ba
16.12.2013. u 22:19
1
komentara
0

dijeljenja
Na sceni Sarajevskog ratnog teatra SARTR publika će ponovo imati priliku pogledati predstavu "Tajna džema od malina" i to u četvrtak, 19.12. u 20 sati i petak, 20.12. u 20 sati.
"Tajna džema od malina" predstavlja dramatizaciju istoimene zbirke priča Karima Zaimovića.

Karim Zaimović (1971.-1995.) bio je jedan od najvećih književinh talenata na ovim prostorima u 20. stoljeću. Njegova tragična smrt spriječila je puni razvoj i ostvarenje jednog enormnog literarnog dara. Ipak, i sama "Tajna džema od malina" osigurala je Zaimoviću značajno mjesto u svakoj povijesti bosanskohercegovačke književnosti. Knjiga je nastala u periodu opsade, i upravo je to razlog za njeno postavljanje na scenu Sarajevskog ratnog teatra. Mnogi naši savremenici smatraju da je najtragičnija sudbina bosanskohercegovačke književnosti dvadesetog stoljeća upravo sudbina Karima Zaimovića.

Predstavu "Tajna džema od malina" realizira Sarajevski ratni teatar SARTR u koprodukciji sa Fondacijom Karim Zaimović, Internacionalnim teatarskim festivalom MESS i WARM.


U predstavi igraju Snežana Alič, Alban Ukaj, Jasenko Pašić, Ermin Bravo, Adi Hrustemović iBenjamin Bajramović. Dramatizaciju i dramaturgiju potpisuju: Bojana Vidosavljević, Dario Bevanda i Adnan Lugonić, scenografiju potpisuje Mirna Ler, kostimografiju, Emina Hodžić Adilović, muziku za ovu predstavu uradio je Damir Imamović, vizuelni identitet/animacije potpisuje Emina Kujundžić, scenski pokret: Branko Potočan, VJ-ing: Edita Gazibara, dizajn: Fabrika, ilustracija: Dragan Rokvić, izvršne producentice su Sabina Šabić i Latifa Imamović, a producent predstave je Nihad Kreševljaković, direktor Sarajevskog ratnog teatra.

Projekat "Tajna džema od malina" realiziran je uz svesrdnu podršku mnogih organizacija i pojedinaca.

Rezervacije ulaznica na telefon 033/664-070, putem Facebooka, te na blagajni SARTR-a svakim radnim danom od 10 do 16 sati, a na dan predstave od 18 do 20 sati.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...