Kraj drugog mjeseca
59

Sjajna pozorišna ostvarenja na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo u posljednjoj sedmici februara

Klix.ba
Narodno pozorište Sarajevo (Foto: D. S./Klix.ba)
Narodno pozorište Sarajevo (Foto: D. S./Klix.ba)
U Narodnom pozorištu Sarajevo i u posljednjoj sedmici februara možete pogledati sjajna pozorišna ostvarenja.

U ponedjeljak, 25. februara, u 19:30 sati, na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo u okviru festivala Sarajevska zima gostuje Narodno pozorište Brno iz Češke Republike koje će kroz dramu "Vera" ispričati životnu priču atletičarke Vere Born.

Dan poslije, također u 19:30 sati, na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo bit će izvedena slavna opera "Seviljski berberin" Gioachina Rossinija. U predstavi učestvuju solisti i hor Opere NPS, Grupa Zero Positivo iz Italije i Sarajevska filharmonija kojom će dirigovati Dario Vučić. Predstava je rađena u koprodukciji sa Ambasadom Italije u BiH.

Opera
Opera "Seviljski berberin" (Foto: D. S./Klix.ba)

U četvrtak, 28. februara, sa početkom u 19:30 sati, na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo bit će izvedena predstava "Dama s kamelijama", balet u dva čina i sedam slika prema romanu Alexandrea Dumasa sina, za koji koreografiju potpisuje Vasilij Medvedev gost iz Rusije. U predstavi učestvuju solisti i ansambl Baleta NPS, uz pratnju orkestra Sarajevske filharmonije, kojim će dirigovati Samra Gulamović.

Kolektivne rezervacije uz popust od 20 i 50 posto možete izvršiti putem Službe marketinga i propagande na broj telefona 033 212 190 i 033 665 963 Ili putem e-maila [email protected]. Radno vrijeme blagajne je svaki dan osim nedjelje od 9 do 11:30 i od 15:30 do 19:30 sati.