Kultura
110

Sjajna atmosfera na prijemu dobrodošlice za goste Sarajevo Film Festivala

Piše: L. Č.
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Prije početka ceremonije 21. Sarajevo Film Festivala na Festivalskoj terasi kod Narodnog pozorišta Sarajevo i ove godine je upriličen tradicionalni prijem za goste Festivala.

Među gostima su mnogobrojne javne ličnsti iz kulture, politike, sporta, umjetnosti, ali i predstavnici međunarodnih zajednica, ambasada i drugih institucija.

"Ovo je 11. put da organizujemo piće dobrodošlice. Zahvaljujući HT Eronute i našim drugim partnerima moguće je da mijenjamo Sarajevo u ovih devet dana i šaljemo pozitivne signale van naše države", kazao je Mirsad Purivatra, direktor Sarajevo Film Festivala.

"SFF je zasigurno jedna od najznačnijih kulturnih doađaja u regiji. Drago nam je što smo svih ovih godina dio ovakve jedne priče. Danas slavimo sedmu umjetnost. Nadam se da će te uživati u ovim danima SFF-a", kazaao je Tomislav Ruk iz HT Eroneta te zvanično otvorio 21. Sarajevo Film Festival.

Glumac Rijad Gvozden kaže da su mu ove godine na SFF-u bitni filmovi regionalne produkcije, kao i tri filma bh. produkcije

"Oni su u startu pokupili velike nagrade i bili na velikim festivalima. Mislim da niko ne treba to da propusti kad nam je već doneseno i na tacni servirano", kaže Gvozden za Klix.ba.

"Ovo nije samo bosanski i regionalni, nego i svjetski događaj i svima bi trebalo biti zadovoljstvo da prisustvuje na bilo koji način", kaže fotograf Milomir Kovačević Strašni

"Ovo je Festival svakog kafića u gradu, svake trgovine na Baščaršiji, svakog šoping centra... I ljudi koje ne zanima film dolaze u Sarajevo za vrijeme SFF-a i mene raduje što je to tako", kaže režiser Nedžad Begović.

"Ja sam bila na Talent kampusu prije dvije godine i tek nakon toga su mi se počela otvarati vrata. Smatram da je SFF jako bitan za mlađu generaciju i da on daje odličnu priliku mladim ljudima", kaže glumica Amila Terzimehić.

SFF