"Sjaj kuće Habsburgovaca"

S
Sarajevo-x.com
17.11.2009. u 12:36
0
0
"Sjaj kuće Habsburgovaca"
0
"Sjaj kuće Habsburgovaca"
"Sjaj kuće Habsburgovaca" naslov je izložbe otvorene u ponedjeljak navečer u Muzeju povijesti umjetnosti (KHM - Kunsthistorisches Muzeum) u Beču koja prikazuje medalje rimsko-njemačkih careva i austrijskih careva od 1500. do 1918.
Izloženo je 270 eksponata: medalja, carskih odličja i kovanog novca od vremena cara Friedricha III (1452-1493) do kraja Austro-Ugarske monarhije. Također su izloženi i umjetnički radovi, ulja na platnu nastala u to vrijeme koja pikazuju careve Habsburške dinastije: od Karla V, Maximiliana I, Marije Terezije, Leopolda I do Franje Josipa I.

"Izložba daje sveobuhvatni uvid u bogatstvo izrade medalja dinastije Habsburg", rekla je na otvorenju izložbe direktorica KHM-a Sabine Haag.

Eksponati su iz fundusa Riznice Muzeja historije umjetnosti. Za kustosa izložbe Heinza Wintera izložba je istraživački projekt i dokumentacija izrade medalja kao umjetničkih radova dvorskih umjetnika čiji su nalogodavci bili Habsburgovci. Izložba je u manjem obliku bila prije Beča prikazana u Berlinu a u KHM-u je otvorena do 28. februara 2010.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: