Audicija
0

Simonida Puhalo, Mima Šiš i Majko Kjajević ponovo na sceni

Piše: A. Panjeta
(Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com)
Otkako je objavljeno da će se nakon 25 godina ponovo igrati kultna predstava "Audicija", oko 20.000 ljudi je preko Akademije scenskih umjetnosti pokušalo doći do karata, a samo njih 400-tinjak će je moći vidjeti večeras u dva izvođenja.

S obzirom da veliki broj zainteresiranih nije mogao doći do karte za "Audiciju", donosimo vam nekoliko fotografija sa današnje generalne probe. Bilo je zanimljivo vidjeti "staru gardu" ponovo na okupu.

Iako je od izvođenja predstave koja je nasmijala višemilionsku publiku u dvoranama širom nekadašnje Jugoslavije prošlo mnogo, a mnogi glumci se nisu vidjeli više od 20 godina, Mima Šiš, Simonida Puhalo, Srboljub Šaulić i Majko Kjajević nisu izgubili ništa od originalnog šarma, samo su dobili na činjenici da ih sad igraju mnogo iskusniji glumci koji su tada bili studenti Akademije. Jedino je Admir Glamočak imao malih problema s hodanjem u štiklama, a Željko Kecojević koji godinama živi u Torontu je povremeno ubacio poneku riječ na engleskom u tekst.

Fotografije ostalih aktera "Audicije" na žalost nismo bili u mogućnosti napraviti, jer je i pored saglasnosti glumačke ekipe da fotografi s galerije fotografiraju cijelu probu, dekan Akademije Zijad Mehić imao drugačije vizije, pa su svi na pola probe morali izaći.