Kultura
0

Simfonijski orkestar Univerziteta Anadolu predstavlja seriju koncerata "Balkan zaljubljen u život"

Klix.ba
Simfonijski orkestar Univerziteta Anadolu organizira u julu seriju koncerata pod nazivom: "Balkan zaljubljen u život", a koja će se održati u šest država i sedam različitih gradova.
Koncerti će biti organizirani u periodu od 1. jula do 15. jula 2013. godine u Bugarskoj, na Kosovu, Albaniji, Makedoniji, Grčkoj i u Bosni i Hercegovini. Repertoar koncerata uključivat će ​​djela turskih i zapadnoevropskih kompozitora.

Simfonijski orkestar Univerziteta Anadolu sastoji se od akademskog osoblja i studenata sa Državnog konzervatorija Univerziteta Anadolu, što čini ukupno 78 članova. Orkestar će predvoditi Hakan Şensoy sa svjetski poznatim violinskim virtuozom Cihat Aşkınom i vodećim pijanistima Toros Canom i Gökhan Aybulusom.

Ove serije koncerata organizirao je Univerzitet Anadolu sa vizijom da Globalni kampus ima preko milion studenata širom svijeta, od Bakua do Brisela, u 30 različitih država. Prvi koncert simfonijski orkestar imat će u Bugarskoj u Plovdivu u teatru "Drevni Plovdiv teatar", a koncerti se nastavljaju u Sofiji, Sarajevu, Prištini, Tirani, Bitolju i u gradu Volos. Koncert u Sarajevu održaće se 5. jula 2013. godine u Narodnom pozorištu Sarajevo, s početkom u 20:00 sati. Ulaz će biti slobodan.