|

Sidran, Milić, Kenović, Rondić, Đođić i Divanhana u Narodnom pozorištu Mostar

Sidran, Milić, Kenović, Rondić, Đođić i Divanhana u Narodnom pozorištu Mostar
13
Klix.ba
17.11.2017. u 12:19
1
komentara
13

dijeljenja
1/5
2/5
3/5
4/5
5/5
"Ako nećete da provedete još jedno obično veče uz televizor i da vam prst ne utrne na daljinskom, da vas oči ne zabole za kompjuterom, a glava od viška vijesti, dođite danas u 18 sati u Narodno pozorište Mostar", pozivaju iz ove
Rijetko gdje ćete sresti takvu ekipu: Abdulah Sidran, Goran Milić, Ademir Kenović, Divanhana i Adnan Rondić. Sve je besplatno, a svi su dobrodošli.

“Obećavam, neće biti dosadno, bit će lijepo i neće ostati neupamćeno. Mi samo želimo sresti ljude i donijeti im lijepu riječ, emociju i dobrotu", kaže Tarik Đođić, autor knjige “Čuvarkuća” koja će kroz performans biti predstavljena u NPM-u, uz besplatan ulaz. Promocija “Čuvarkuće” širom BiH postala je svojevrsni pokret – objavljeno je i četvrto izdanje knjige, do sada prodano oko 4.000 primjeraka, a sve u humanitarne svrhe.

Knjiga Tarika Đođića je knjiga o stvarnim ljudima – u njoj su priče o dobrim ljudima. Da promocija u NPM-u neće biti obična govori i podatak kako je knjiga nastala: Tarik Đođić je rođen 1966. godine u Prnjavoru, bosanskom gradiću poznatom kao Mala Evropa zbog velikog broja različitih nacionalnih skupina koje su u njemu živjele. Godine 1986. došao na studij Prava u Sarajevo, gdje i danas živi. Godine 2011. otvorio Facebook profil, lajkao firmu u kojoj radi i koju voli pa momentalno zamrznuo virtualne aktivnosti. Godine 2015. razbio nos na godišnjem odmoru, spuštajući se niz tobogan. Povreda je iziskivala mirovanje, a mirovanje želju za pisanjem. Reaktivirao Facebook profil i počeo objavljivati priče, pričice, note i crtice o dobrim ljudima, koje je cijeli život tražio i pažljivo slušao. Godine 2016. uz podršku prijatelja i čitalaca, i kad je vidio šta se sve objavljuje kao knjiga, odlučio priče uknjižiti...

U subotu, 18.11. u 20 sati u Narodnom pozorištu Mostar na repertoaru je predstava “Ćelava pjevačica” Eugènea Ionesca u režiji Lajle Kaikčija, u sklopu evropske manifestacije Noć teatra - Noć teatra Bosne i Hercegovine. Ulaz je besplatan, a ulaznice možete preuzeti na blagajni NPM-a.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...