{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SFF: Vodeći evropski fondovi i producenti i ove godine na CineLinku

S
8.2.2007. u 10:22
0
0
SFF: Vodeći evropski fondovi i producenti i ove godine na CineLinku
0
SFF: Vodeći evropski fondovi i producenti i ove godine na CineLinku
Predstavnici Sarajevo Film Festivala i koprodukcijskog marketa CineLink, Emina Ganić, Amra Bakšić Čamo i Jovan Marjanović boravili su na proteklom Rotterdam Film Festivalu, gdje su obavili niz razgovora sa predstavnicima najznačajnijih evropskih producentskih udruženja, filmskih tijela i fondova.
Rotterdamski CineMart, najveći i najstariji evropski koprodukcijski market, koji je ujedno i partner CineLinka, ove godine privukao je više od 800 filmskih profesionalaca iz cijelog svijeta.

CineMart omogućava gostima iz filmske industrije da se, pored upoznavanja sa izabranim projektima, sretnu i uspostave nova, ali i učvrste postojeća partnerstva, te da dogovore nove zajedničke projekte. Za CineLink, Rotterdam je mjesto na kojem se dogovara učešće najznačajnih filmskih udruženja i fondova na koprodukcijskom marketu Sarajevo Film Festivala. Sa mnogima od njih CineLink razvija saradnju već tri ili četiri godine.

Tako i ove godine možemo očekivati partnerstva sa ACE i EAVE, evropskim producentskim udruženjima, filmskim tijelima - UK Film Council, Irish Film Board, te fondovima - Vienna Film Fond (koji je, između ostalih filmskih projekata, podržao produkciju Gori vatra, Pjera Žalice i Grbavica, Jasmile Žbanić) i MDM (koji se uključio u posljednje filmske projekte Srđana Vuletića, Teško je biti fin i Metoda Peveca, Estrelita, koji su ujedno bili u selekciji CineLinka 2005.). Svakako i ove godine na koprodukcijskom marketu Sarajevo Film Festivala učestvovaće Hubert Bals Fund koji je od osnivanja CineLinka njegov partner i sponzor jedne od nagrada. Riječ je o fondu Rotterdam Film Festivala koji je učestvovao u produkciji velikog broja bh. filmova.

Za koprodukcijski market CineLink to znači učešće ključnih ljudi evropske filmske industrije, a za regionalne filmske radnike mogućnost da na jednom mjestu – u Sarajevu, na CineLinku sretnu sve one koje regionalna kinematografija zanima i koji žele biti njenim dijelom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: