Kultura
0

SFF: Sutra film "Sve Džaba" Antonija Nuića

FENA
Festival i grad
Festival i grad
Takmičarski program za igrani film 12. Sarajevo film festivala bit će nastavljen sutra predstavljanjem filma "Sve džaba" Antonija Nuića.

Riječ je o filmu rađenom u koprodukciji BiH, Hrvatske i Srbije, koji će sutra u Narodnom pozorištu u 19.30 sati zabilježiti međunarodnu premijeru.

Repertoar za utorak donosi i ostvarenja u okviru Takmičarskog dokumentarnog programa, u okviru kojeg će biti prikazani filmovi "Izjava 710399" Refika Hodžića (BiH, Hrvatska i Srbija) te "Posao snova" Danijele Majstorović (BiH, Srbija).

Heineken Open Air kino ugostit će film bh. reditelja Jasmina Durakovića "Nafaka", dok program Panorama donosi ostvarenja "Dvanaest i još nešto" Michaela Ceusta (Engleska) u kinu Obala Meeting Point, "Sa-kwa" Kang Yi-Kwana (Koreja) u Otvorenom kinu Vatrogasac te u kinu Tesla "Shortbus" Johna Camerona Mitchella (Engleska) i "Flandrija" Brune Dumonta (Francuska).

Od ostale festivalske ponude mogu se izdvojiti i ostvarenja u okviru programa Novi tokovi, Panorama dokumentarni te Regional off.