Kultura
0

SFF: Sedam filmova za mlade u TeenAreni

Sarajevo-x.com
Program za mlade Sarajevo Film Festivala, poznatiji kao TeenArena, koji je namijenjen publici od 13-19 godina svoje drugo izdanje doživjet će od 20. do 26. avgusta, a kao i prethodne godine održat će se u Bosanskom kulturnom centru.

Mladima će u okviru TeenArene biti predstavljeno sedam filmova, od kojih se pet takmiči za titulu najboljeg TEEN filma, a o kojoj će odluku donijeti mladi žiri sastavljen od deset sarajevskih srednjoškolaca, ali i publika koja će imati priliku da glasa.

Ove godine TeenArena nudi filmove iz Švedske, Norveške, USA, Njemačke, Irana, Iraka i drugih zemalja. Izabrani filmovi tretiraju teme prve ljubavi, ljubavne veze, problema odrastanja, života u ratom zahvaćenim područjima, odnosa u porodici, zabava...

Publika TeenArene imaće priliku da se upozna sa režiserima, glumcima i producentima koji će predstaviti svoje filmove, a tu su i filmski profesionalci koji će se družiti sa mladima i učestvovati u otvorenim diskusijama.

Sarajevo Film Festival organizuje i mnoštvo popratnih aktivnosti za mlade poput svakodnevnih zabava na plavom tepihu ispred BKC-a.