{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SFF: Prijem na filmskom festivalu u Ljubljani

S
11.11.2005. u 12:38
0
0
SFF: Prijem na filmskom festivalu u Ljubljani
0
SFF: Prijem na filmskom festivalu u Ljubljani
16. ljubljanski međunarodni filmski festival (Liffe) otvoren je u četvrtak uveče filmom Odgrobadogroba slovenskog reditelja Jana Cvitkoviča. Na ovogodišnjem festivalu biće prikazano 109 filmova u 12 programa.
Već u prvog festivalskog vikenda, u subotu, 12. novembra, publika u Ljubljani će imati priliku da vidi dva filma bh. autora Sasvim lično, reditelja Nedžada Begovića i Pakao Danisa Tanovića u udarnim terminima. Tim povodom Sarajevo Film Festival i Gavrilo Grahovac, ministar kulture u Vladi FBIH u Cankarjevom domu u subotu uveče prirediće prijem za goste festivala, filmske profesionalce, te brojne prijatelje SFF-a. Prijemu će prisustvovati i reditelj Nedžad Begović.

Biće ovo još jedna prilika za produbljivanje veza između Sarajevo Film Festivala i Filmskog sklada Slovenije, a selektorka Takmičarskog programa SFF-a Elma Tataragić, boravak u Sloveniji iskoristiće da se informiše o filmskim projektima koji su u završnoj fazi, te da se susretne sa slovenskim filmskim stvaraocima.

Tokom posjete Ljubljani ministar Gavrilo Grahovac susrešće se sa svojim kolegama kako bi razgovarali o inicijativi pokretanja regionalnog filmskog koprodukcijskog fonda.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: